Recepten

Varkenshaas op een andere manier

Varkenshaas op een andere manier
Varkenshaas op een andere manier
Recept Goeiemorgen Overijssel vrijdag 18 april

Benodigdheden voor 4 personen:

  • 500 gram varkenshaas
  • 2 dl kokosmelk
  • ½ dl rum
  • Bloem
  • 50 gram boter
  • 4 plakken ananas, in blokjes gesneden
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 eetlepels rozijnen
  • 1 ½ dl kookroom
  • ½ dl vleesjus
  • Wat fijngehakte verse bieslook
  • Zout en peper 

Bereiding:

Snijd de varkenshaas in medaillons en marineer ze minimaal 1 uur in de kokosmelk met rum. Dep de medaillons droog en haal ze door de bloem. Verhit de boter en bak het vlees in ongeveer 8 minuten rosé. Haal het vlees uit de pan en leg dit even apart.
Voeg ananas, ui en rozijnen toe en bak dit enkele in de pan. Blus af met de marinade en voeg de room en de jus toe en laat het geheel nog even goed doorkoken.
Breng de saus op smaak met wat zout en peper. Voeg het vlees bij de saus en warm het even op.
Verdeel het vlees over 4 borden en schep er wat saus en wat verse bieslook over.
Tip: Serveer er wat kool rauwkost bij met vers gebakken Franse frietjes.

Eet smakelijk!

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.