nieuws
Suikerbrood
Recept Goeiemorgen Overijssel 25 april
Ingrediënten:
- 500 g bloem
- zout
- 2 lepels kaneel
- 3 lepels gembernat
- 1.5 dl melk
- 25 gr gist
- 75 gr gesmolten boter
- 2 eieren
- 200 gr fijne kandijsuiker of suikerklontjes
- kristalsuiker
Bereidingswijze:
Los de gist op in de melk. Zeef de bloem en meng met alle ingrediënten behalve de kandij en de suiker. Laat op een warme plaats ¾ uur rijzen. Kneed de kandij of gebroken suikerklontjes door het deeg. Vorm van het deeg een rol zo groot als de broodvorm, vet die broodvorm in en bestrooi met kristalsuiker. Bestrooi ook de rol deeg met kristalsuiker en laat nog ¼ uur narijzen.
Zet onderin een oven van 225° en bak ca.30 minuten. Stort op een rooster en laat uitdampen.
Bij het maken van bolletjes 8 stuks 225° en bak ca.20 minuten.