Nieuwsbrief

Jan Smit Zwart-Wit

Jan Smit Zwart-Wit
Jan Smit Zwart-Wit
Dit jaar viert Heracles Almelo-voorzitter Jan Smit zijn 10-jarig jubileum. Reden voor TV Oost om op Tweede Pinksterdag een speciaal portret van hem uit te zenden onder de titel 'Jan Smit Zwart-Wit'.
Sinds het aantreden van Jan Smit in 1998 is het Heracles sportief gezien voor de wind gegaan. Tien jaar geleden bungelde de ploeg nog onderaan de eerste divisie; inmiddels heeft de club zijn derde succesvolle jaar in de eredivisie achter de rug. Bovendien is Heracles verhuisd naar het Polmanstadion met een capaciteit van 8000 zitplaatsen. Omdat elke thuiswedstrijd is uitverkocht, zijn er inmiddels vergaande plannen voor uitbreiding naar 11.000 plaatsen.
In Jan Smit Zwart-Wit is de man achter het succes van Heracles Almelo te zien bij de training van zijn ploeg, die hij trouw bezoekt. Maar ook maken we kennis met de kunstliefhebber Jan Smit in de kunsthandel van zijn zoon Mark in Ommen. Verder laat de voorzitter zijn eigen sportieve kant zien op de golfbaan en gaat hij in op zijn werk als deurwaarder. De geboren Almeloër heeft vanuit die achtergrond een hekel aan geld uitgeven dat je niet hebt.
In het portret komt ook een viertal goede bekenden van Jan Smit aan het woord: zijn broer Kees, zijn compagnon in het deurwaarderskantoor Willem Legebeke, oud-voetballer en algemeen directeur van Heracles Nico Jan Hoogma en oud-Heracles-trainer en toekomstig Feyenoord-trainer Gert Jan Verbeek.
Jan Smit Zwart-Wit is maandag 12 mei op TV Oost te zien om 17.21, 18.21, 20.21 en 22.28 uur. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.