nieuws

Lasagne met paddenstoelen en Parmezaan

Recept Goeiemorgen Overijssel vrijdag 25 juli
Je hebt nodig:
9 vellen lasagne
1 eetlepel olijf olie
2 sjalotten
1 teen knoflook, geperst
1 wortel, in kleine blokjes gesneden
1 stengel bleekselderij, fijngehakt
mespunt oregano
450 gram gemengde paddenstoelen, in plakjes
400 gram pruimtomaten uit blik, uitgelekt
500 gram mascarpone
100 gram Parmezaanse kaas, fijn geraspt
Aan het werk!
De oven verwarm je alvast voor op 200 graden. Verhit olie in een pan met een zware bodem en fruit sjalotten en knoflook tot ze zacht zijn. Voeg wortel , selderij en oregano toe en laat 5 á 6 minuten bakken. Voeg de paddenstoelen toe, laat 6 á 7 minuten bakken. Tomaten erbij, op smaak brengen en 20 minuten laten sudderen. Meng de kaassoorten en voeg peper en zout toe. Schep paddenstoelenvulling op de bodem van een ovenvaste schaal. Bedek met 3 vellen (wel de bladeren eerst naar aanwijzing op het pak) lasagne. Verdeel er een laag van het kaasmengsel over. Herhaal dit tot pasta, kaas - en paddenstoelvulling op zijn (eindig met een laag kaas). 20 minuten bakken in de oven.
Serveren met een salade van rucola en basilicum. Eet smakelijk!
Dit is het laatste recept van kok Edwin Riesmeijer voor RTV Oost.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.