Recepten

Appelflappen

Appelflappen
Appelflappen
Recept Goeiemorgen Overijssel 8 augustus

Ingrediënten

  • 2 appelen zoet en stevig
  • plakje cake of gebroken lange vingers
  • eetlepel abrikozenjam
  • 1 eetlepel gewelde rozijnen
  • 1 eetlepel gewelde krenten
  • 4 plakjes bladerdeeg
  • suiker en kaneel naar smaak
  • suiker voor het bestrooien van de flappen

Bereiding

Schil de appelen en snijd ze in 8 partjes. Snijd de cake of verbrokkel de lange vingers. Doe alle ingrediënten bij elkaar en maak het op smaak met suiker en kaneel.
Leg de ontdooide bladerdeeg velletjes met de natte kant naar boven, maak de randen nat en doe er een vierde deel van de appel potporie op en vouw het diagonaal dicht. Druk het aan met een vork.
Bestrijk de appelflap met water en bestrooi het ruim met suiker.
Bak het af in een voorverwarmde oven op ongeveer 185 graden in 15 a 20 min. Bruin en gaar.
Heerlijk bij de thee/koffie maar ook als dessert met een bolletje ijs en/of vanillesaus en slagroom.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.