Nieuwsbrief

Overijsselse meiden in Senegal

Overijsselse meiden in Senegal
Overijsselse meiden in Senegal
In juni reisden Maaike Heethaar en Carrie ten Napel af naar Senegal in het kader van de campagne 'Because I’m a Girl'. Vanaf 25 augustus is hun vijfdelig tv-verslag te zien op TV Oost!
Plan Nederland wil daarmee bereiken dat 10.000 Senegalese meisjes (weer) naar school gaan. Maaike en Carrie werden uitgenodigd om diverse hulpprojecten in het Afrikaanse land te bezoeken. Van hun belevenissen is een vijfdelig tv-verslag gemaakt, dat vanaf maandag 25 augustus te zien is op TV Oost. 
Plan Nederland heeft onderzoek gedaan naar de positie van meisjes in derdewereldlanden. Daaruit bleek dat miljoenen meisjes nog steeds miskend, misbruikt en mishandeld worden. Jongens blijken in veel landen nog steeds belangrijker te worden gevonden dan meisjes. Als er geld, voeding of scholing beschikbaar is, gaat dat vaak als eerste naar de jongens. Plan Nederland streeft met de campagne Because I’m a Girl naar betere levensomstandigheden en toekomstkansen voor meisjes. Bij hun bezoek aan Senegal bezochten Maaike en Carrie uiteenlopende projecten die dat proberen te bewerkstelligen, onder meer d.m.v. microkrediet en betere watervoorziening en scholing.
In Because I’m a Girl is onder meer te zien hoe de dames een meisjesschool en een kleuterschool bezoeken, een dag lang als Senegalese meisjes leven (in traditionele kleding!), een kijkje nemen bij een voedingsproject en een radiostation en een nachtje bij de plaatselijke bevolking blijven slapen.
Because I’m a Girl is vanaf 25 augustus elke maandag te zien op TV Oost om 16.20, 17.20, 19.20, 21.31 en 00.21 uur. Op www.rtvoost.nl is het dagboek te lezen dat Carrie heeft bijgehouden over haar belevenissen in Senegal.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.