Recepten

Mosselen met bier en/of wijn

Mosselen met bier en/of wijn
Mosselen met bier en/of wijn
null
Pittige Mosselen 

Ingrediënten

  • 4 kg mosselen
  • zak soepgroente
  • 2 glazen droge witte wijn
  • 1 flesje affligem
  • evt bouillonpoeder
  • zout en peper na smaak
  • voor de pittige mosselen extra toevoegen 2 teentjes knoflook
  • na smaak chillipoeder
  • ½ gele paprika
  • ½ groene paprika
  • 6 plakjes salami
  • 2 glaasjes sherry
Bereiding
Was/boen de mosselen en verwijder de kapotte en de geopende.
Fruit de soepgroente in een pan. Doe naar eigen keuze het bier of de wijn erbij en breng het aan de kook proef de bouillon en breng het op smaak met zout en peper en evt. bouillonpoeder. Doe de mosselen in de kokende bouillon en schut ze op, kook ze even tot ze open zijn . serveer er sla en/of stokbrood bij of evt een bordje frites is ook heerlijk. 
Wil de mosselen een pittige smaak mee geven voeg dan bij de groente 2 teentjes gehakte knoflook toe en iets chilipoeder na eigen smaak de paprika's en de salami. Doe 2 gaasjes sherry erbij en kook de mosselen gaar zoals hier boven beschreven.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.