Nieuwsbrief

Eerste €1.000,- toegekend voor Burendag

Eerste €1.000,- toegekend voor Burendag
Eerste €1.000,- toegekend voor Burendag
Kim Prijs uit Enschede is de eerste inwoner van Overijssel die van het Oranje Fonds 1000 euro krijgt.
Voor het jaarlijkse buurtfeest heeft ze een leuk initiatief bedacht om de ouderen uit de buurt meer bij het gebeuren te betrekken: een 'praatkoe'.
In heel Nederland gaan buurtbewoners op zaterdag 20 september klussendoen of een leuk evenement organiseren in het kader van 'Burendag'. Voor deze initiatieven is in totaal 1 miljoen euro ter beschikking gesteld door het Oranje Fonds. RTV Oost is voor de provincie Overijssel exclusief partner van het Oranje Fonds.
Op 15 mei maakten Prinses Máxima en het Oranje Fonds het thema van Burendag 2008 bekend: 'Kom in actie voor de buurt!'. Iedereen met een goed initiatief voor zijn of haar buurt kan tot €1.000,- van het Oranje Fonds krijgen. De initiatieven die gefinancierd worden, moeten bijdragen aan de samenhang in de buurt. Het gaat om bijvoorbeeld het plaatsen van beplanting, verwijderen van graffiti of het opknappen van een speelplaatsje. Maar ook het organiseren van een buurtmaaltijd om elkaar beter te leren kennen.  
Inwoners van de provincie Overijssel kunnen hun buurtwens aanmelden op www.rtvoost.nl. Alle Overijsselse initiatieven die door het Oranje Fonds worden uitverkozen, zullen worden vermeld op de website van RTV Oost. Kijk voor meer info op www.rtvoost.nl of Teletekstpagina 290. 
Ook het Radio Oost programma Goeiemorgen Overijssel met Marcel Spijkerman (werkdagen 08.30 - 11.00 uur) besteedt aandacht aan Burendag in Overijssel.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.