Nieuwsbrief

Nieuwe toekenningen voor Burendag

Nieuwe toekenningen voor Burendag
Nieuwe toekenningen voor Burendag
Opnieuw zijn een aantal Overijsselse initiatieven voor Burendag 2008 beloond met een vergoeding van het Oranje Fonds.
Zo kreeg mevrouw Breg-Kuipers uit Enschede 1000 euro voor het organiseren van een multiculturele picknick en buurtactiviteiten. Verder kreeg de Deventer stichting 'Over Buren' een bijdrage voor het organiseren van een buurtlunch en mag mevrouw Scholten uit Deventer een buurtontmoeting met lezing en versnaperingen gaan organiseren.
In heel Nederland gaan buurtbewoners op zaterdag 20 september klussendoen of een leuk evenement organiseren in het kader van Burendag 2008. Voor deze initiatieven is in totaal 1 miljoen euro ter beschikking gesteld door het Oranje Fonds. RTV Oost is voor de provincie Overijssel exclusief partner van het Oranje Fonds.
Op 15 mei maakten Prinses Máxima en het Oranje Fonds het thema van Burendag 2008 bekend: 'Kom in actie voor de buurt!'. Iedereen met een goed initiatief voor zijn of haar buurt kan tot €1.000,- van het Oranje Fonds krijgen. De initiatieven die gefinancierd worden, moeten bijdragen aan de samenhang in de buurt. Het gaat om bijvoorbeeld het plaatsen van beplanting, verwijderen van graffiti of het opknappen van een speelplaatsje. Maar ook het organiseren van een buurtmaaltijd om elkaar beter te leren kennen. 
Inwoners van de provincie Overijssel kunnen hun buurtwens aanmelden op www.rtvoost.nl. Alle Overijsselse initiatieven die door het Oranje Fonds worden uitverkozen, zullen worden vermeld op de website van RTV Oost. Kijk voor meer info op www.rtvoost.nl of Teletekstpagina 290.
Ook het Radio Oost programma Goeiemorgen Overijssel met Marcel Spijkerman (werkdagen 08.30 - 11.00 uur) besteedt aandacht aan Burendag in Overijssel.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.