Nieuwsbrief

Máxima naar Deventer voor Burendag

Máxima naar Deventer voor Burendag
Máxima naar Deventer voor Burendag
Prinses Máxima komt als beschermvrouw van Burendag zaterdag naar Deventer, waar ze 's middags een aantal activiteiten aan de Nieuwe Rij zal bezoeken.
In heel Nederland gaan buurtbewoners op zaterdag 20 september klussendoen of een leuk evenement organiseren in het kader van Burendag 2008. Ook in Overijssel zijn een aantal initiatieven beloond met een vergoeding van het Oranje Fonds, dat hiervoor in totaal 1 miljoen euro ter beschikking heeft gesteld. Prinses Máxima komt als beschermvrouw van Burendag zaterdag naar Deventer, waar ze 's middags een aantal activiteiten aan de Nieuwe Rij zal bezoeken. RTV Oost besteedt als exclusieve partner van het Oranje Fonds ruim aandacht aan het koninklijk bezoek en andere activiteiten rond Burendag in Overijssel. 
Een flink aantal inwoners van onze provincie heeft spontaan gereageerd op het thema van Burendag 2008: 'Kom in actie voor de buurt!'. Initiatieven die door het Oranje Fonds gefinancierd worden, moeten bijdragen aan de samenhang in de buurt. Zo kreeg mevrouw Breg-Kuipers uit Enschede 1000 euro voor het organiseren van een multiculturele picknick en buurtactiviteiten en mag mevrouw Scholten uit Deventer een buurtontmoeting met lezing en versnaperingen gaan organiseren. 
Opmerkelijk is ook het initiatief van de bewoners van het Landsherenkwartier in Deventer. Zij bedachten het thema 'Op Burendag koken de buren'. Naast allerlei activiteiten gaan groepen bewoners eten klaarmaken voor elkaar! Verder is er een kraam waar buurtgenoten onder elkaar diensten en klussen kunnen uitwisselen. 
Alle uitverkozen Overijsselse initiatieven worden vermeld op de website van RTV Oost. Kijk voor meer info op www.rtvoost.nl of Teletekstpagina 290.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.