Nieuwsbrief

Elke zaterdag ‘Lieder, Land & Leute’ op TV Oost

Elke zaterdag ‘Lieder, Land & Leute’ op TV Oost
Elke zaterdag ‘Lieder, Land & Leute’ op TV Oost
Met ingang van 4 oktober a.s. kunnen de kijkers van TV Oost elke zaterdag genieten van 'Lieder, Land & Leute', een programma boordevol muziek, landschappen en mensen uit de Alpenlanden.
'Lieder, Land & Leute' combineert de top van de Volkstümliche muziekgroepen en artiesten met adembenemende landschappen en humor. RTV Oost is de eerste Nederlandse publieke omroep die deze bijzondere productie gaat uitzenden. 'Lieder, Land & Leute' wordt gepresenteerd door Wijbrand van der Sande, bekend van de RTV Oost Oktoberfeesten en het Radio Oost programma 'Jetzt Geht's Los' op de zaterdagmorgen.
'Lieder, Land & Leute' zal vanaf 4 oktober elke zaterdag te zien zijn om 16.20, 19.30, 21.30 en 23.30 uur. In elke aflevering wordt een Oostenrijkse of Duitse regio aan de kijkers voorgesteld. De muziekgroepen en artiesten verzorgen een optreden op locatie, van een gezellige stube in het dal tot boven op een berg van 3000 meter. De eerste serie opnamen is inmiddels afgerond. In de eerste twee afleveringen wordt een beeld geschetst van de provincie Karinthië, in het zuiden van Oostenrijk.
RTV Oost is blij de liefhebbers van de Volkstümliche muziek dit nieuwe programma te kunnen aanbieden. 'Lieder, Land & Leute' haakt in op de populaire RTV Oost Oktoberfeesten, die dit jaar plaatsvinden op 29 oktober 2008 op het H.J. van Heekplein in het centrum van Enschede. De Oktoberfeesten 2008 zullen na afloop van 'Lieder, Land & Leute' op hetzelfde tijdstip op TV Oost te zien zijn onder de titel 'Jetzt Geht's Los'.
Wijbrand van der Sande heeft bij liefhebbers van Volkstümliche Musik in heel Nederland naam gemaakt heeft als succesvolle organisator, radio- en televisiepresentator. Voor 'Lieder, Land & Leute' reist hij eens in de paar weken naar de Alpenlanden om daar het programma in enkele dagen op te nemen. Van het programma bestaat ook een Oostenrijkse versie. Van der Sande is de eerste Nederlandse moderator die hiervoor is gevraagd. Eerder dit jaar won hij de prestigieuze Duitse 'Fachmedienpreis 2008' voor zijn onafgebroken inzet voor de Schlager en Volksmusik in de lage landen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.