Recepten

Appelcake

Appelcake
Appelcake
null

Ingrediënten

  • 100 gr rietsuiker
  • 60 gr boter om in te vetten
  • 8 a 10 frisse zure appels
  • 200 gr krenten
  • 200 gr rozijnen
  • 450 gr suiker
  • 500 gr boter
  • 8 eieren
  • 500 gr zelfrijzend bakmeel
  • 200 ml melk 
  • poedersuiker  

Bereidingswijze

Vet de bakplaat in en leg er een vel bakpapier op de bodem. Vet ook het bakpapier in. Verdeel de rietsuiker en de boter over de bodem. Neem de helft van de geschilde en in plakjes gesneden appels en bedek er de bodem mee. Klop de suiker en de boter romig, voeg al kloppend de eieren toe. Neem de gewelde krenten en rozijnen en laat ze goed uitlekken. Vermeng ze met het bakmeel en spatel het door het ei, suiker en boter mengsel. Roer de melk door het beslag. Schep het cake beslag op de appels en doe de rest van de appels er boven op. Bak de cake op 160 graden in ongeveer 1 uur gaar en garneer het met poedersuiker.

Eet Smakelijk!

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.