Bert Haanstra

TV Oost live bij jubileum ‘Fanfare’

Fanfare
Fanfare
Zaterdag 18 oktober verzorgt TV Oost van 14.00 tot 16.00 uur een rechtstreekse uitzending vanuit Giethoorn rondom de finale van het Fanfare Festival en de onthulling van het standbeeld van Albert Mol.
De festiviteiten vormen de afsluiting van het 50-jarig jubileum van de beroemde film 'Fanfare' van Bert Haanstra. Presentatrice Dorothy Oosting praat met diverse gasten over het jubileum terwijl verslaggever Oscar Siep met de mobiele camera verslag doet vanuit het dorp.
In het slotweekend van de viering van het jubileum vindt ook de finale plaats van het Fanfarefestival. Het Hasselts Fanfare en het Vollenhoofsch Fanfare zullen net als in de film hun beste beentje voorzetten om de felbegeerde Fanfarebokaal te veroveren.
Een ander hoogtepunt vormt de onthulling van het beeld van acteur Albert Mol, dat na een spannende wedstrijd definitief zijn plek zal vinden in Giethoorn. Om 15.15 uur wordt het manshoge beeld tegenover de Doopsgezinde Kerk aan het Binnenpad op een ludieke wijze onthuld door kunstenaar Wim Kuijl. Verder kan het publiek genieten van een kunst- en cultuurmarkt aan de Hylkemaweg, een kunstveiling en -taxatie en een expositie over de film Fanfare in museumboerderij 't Olde Maat Uus.
TV Oost zal op donderdag 23 oktober om 20.15 uur, exact vijftig jaar nadat 'Fanfare' in het Amsterdamse Tuschinski Theater in première ging, de film in de originele versie uitzenden. Meer info over het 50-jarig jubileum van 'Fanfare' is te vinden op www.rtvoost.nl.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.