Recepten

Konijnenbouten met rijst en chutney

Konijnenbouten met rijst en chutney
Konijnenbouten met rijst en chutney
Recept Goeiemorgen Overijssel vrijdag 14 november

ingrediënten

  • 4 konijnenbouten
  • Zout , Peper, Tijm en mosterd naar smaak
  • 60 gram boter 
  • 2 eierdooiers 
  • Bouillon
  • 400 gram rijst 
  • Foelie 

Ingredienten voor de chutney

  • 2 tot 3 rijpe mango's 
  • 0,5 liter wijnazijn 
  • 250 gram suiker 
  • 200 gram rozijnen 
  • scheutje gembersiroop 
  • 1 theelepel mosterdzaad 
  • 1 teentje knoflook 
  • 1 heet pepertje 
  • 1 ui

Bereiding

Maak de ui schoon, fruit de ui en bak het lichtbruin aan. Snijd de gember, de mango's in blokjes en doe het met de. ,rozijnen en de rest van de ingrediënten in een pannetje en laat het geheel goed doorkoken. Breng het geheel op smaak met wat zout en peper en doe de chutney heet in een schoongemaakte jampot. En laat het afkoelen. 
Wrijf de bouten in met peper, zout en tijm en mosterd. Verhit de boter en bak de bouten rondom mooi bruin. En klein klontje boter erbij en het deksel op de pan en gaar laten worden in circa 1 uur. Haal de bouten uit de pan en voeg de bouillon toe. Kook de rijst gaar in deze bouillon met de toegevoegde foelie. Haal de foelie eruit en roer er een klein klontje boter en de 2 eidooiers door. Schep de rijst op een ovenschaal leg er de konijnenbouten boven op en doe er een schep chutney boven over heen,

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.