Nieuwsbrief

Vliegende start voor nieuwe show Helligen Hendrik

Vliegende start voor nieuwe show Helligen Hendrik
Vliegende start voor nieuwe show Helligen Hendrik
De start van de theatertour ‘FÔI’ van Helligen Hendrik kende vrijdagavond 14 november in Ommen een vliegende start.
In een volledig uitverkocht theater De Carrousel kregen de bezoekers te maken met een in topvorm verkerende Helligen Hendrik, het typetje van RTV Oost dat zich om de meest bizarre zaken volkomen onnodig kwaad kan maken. Dat die kwaadheid prima werkt op de lachspieren was te merken aan het publiek in Ommen, want lachsalvo’s streden om voorrang.
Hendrik, gespeeld door Bert Eeftink, staat niet alleen op het toneel. Ook buurman Waanders (Rob Vorkink) is er weer bij en er verschijnt een uitzonderlijk muzikale zwerver (Paul Schabbink) ten tonele. Verder worden de acteurs ondersteund door maar liefst drie technici. Tot 28 december staan er nog 11 voorstellingen gepland. Er zijn uitsluitend nog kaarten voor de voorstelling op 4 december in De Meenthe in Steenwijk. Op 13 december wordt de show in het Hoftheater in Raalte met vier camera’s opgenomen voor TV Oost, die de show als Oudejaarsconference gaat uitzenden op Oudejaarsdag vanaf circa 22.30 uur.
De eerste Helligen Hendrik-show ‘mBÂH!’ uit 2007 en de nieuwe show ‘FÔI’ komen samen op een DVD te staan die vanaf 20 december tijdens de voorstellingen te koop is. Op www.rtvoost.nl is daarover meer informatie te lezen. In de verkoopstand die met de theatertour meereist, zijn trouwens meer aardigheidjes te vinden want er is ook een Helligen Hendrikkalender. Een dagkalender waarop Hendrik zelf allerlei (on)zinnigheden heeft geschreven. Mooi cadeau voor een boos familielid!

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.