Persberichten

Mijlpaal voor Van Jonge Leu en Oale Groond

Familie Wildspieker
Familie Wildspieker
Deze week wordt de 100e aflevering van de Overijsselse regiosoap ‘Van Jonge Leu en Oale Groond’ opgenomen. De opnamen voor het vierde seizoen van de populaire serie zijn al enkele weken in volle gang in en om het Twentse plaatsje Beuningen. Het komt niet vaak voor dat er meer dan honderd afleveringen worden gemaakt van een Nederlandse televisieserie. De regiosoap van RTV Oost bevindt zich hiermee in het illustere gezelschap van series als ‘Westenwind’, ‘Zeg ‘ns Aaa’ en ‘Baantjer’.
In het vierde seizoen van ‘Van Jonge Leu en Oale Groond’ maakt de kijker kennis met een aantal nieuwe personages. Natuurlijk staat de familie Wildspieker weer centraal, maar ook Hein en Lineke Bode keren terug. De Twentse nouveau riche laat het weer breed hangen in een nieuwe villa. Lineke heeft niets te wensen over, zo lijkt het. Toch is er één wens die niet voor geld te koop is. Lineke weigert te accepteren dat ze daar te oud voor is…
Fenna besluit zich volledig op de melkveehouderij te richten. De opnamen waarin Fenna een nieuwe melkrobot krijgt, zijn inmiddels voltooid. Cabaretier en radiomaker Harm Agteresch (‘Harm Oet Riessen’) speelt de oude boer Lansink. Als Fenna zijn koeien koopt, vindt hij het maar niks dat zijn trouwe beesten in een melkrobot moeten. Regisseur Johan Nijenhuis zal die opnamedag niet snel vergeten. ‘Fenna, Harm, tachtig koeien en een melkrobot… Ik heb de mest nu nog in mijn kleren zitten’, aldus Nijenhuis.
‘Van Jonge Leu en Oale Groond’ wordt geproduceerd door Alain de Levita en Johan Nijenhuis van NL Film & TV, bekend van Keyzer & De Boer Advocaten, SpangaS en ZOOP. Het vierde seizoen zal vanaf 2 november te zien zijn op TV Oost. Meer informatie is te vinden op www.vanjongeleu.nl.
Voor meer informatie: NL Film & TV - Mariska Verheijen
E-mail: mariska@nlfilm.tv Tel.: 020 – 574 762 6
Foto: hoofdpersonen ‘Familie Wildspieker’ 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.