Persberichten

RTV Oost aanwezig bij opening theaterseizoen

Peter Schoof
Peter Schoof
Op vrijdag 12 september wordt in het Zwolse theater De Spiegel het Overijsselse theaterseizoen geopend met de muziekvoorstelling ‘Tijd’ van het Orkest van het Oosten. Het TV Oost programma ‘Tijd voor Theater’ met Peter Schoof doet op dinsdag 16 september uitgebreid verslag van deze sfeervolle muzikale seizoensopening.
Voorafgaand aan het openingsconcert houdt het Orkest van het Oosten een openbare orkestrepetitie waarbij niet alleen toeschouwers maar ook amateur-musici en kinderen met instrumenten welkom zijn. Theater Odeon De Spiegel organiseert ter gelegenheid van de opening van het seizoen tevens een Open Middag.
De voorstelling ‘Tijd’ is een laagdrempelig familieconcert waarin allerlei vormen van tijd centraal staan. Componisten hebben regelmatig muziek gemaakt die met tijd te maken heeft. Heel duidelijk is dat in de zogenaamde 'Urendans, een ballet uit een opera van Pochielli. Ook Haydn laat het tikken van de tijd heel mooi beluisteren in een deel uit zijn symfonie met de bijnaam 'De klok'. Bij de componist Prokofjef mag je de tijd zoeken in de verklanking van bijvoorbeeld vervlogen herinneringen en een mooie zomerdag. Het Orkest van het Oosten, onder leiding van dirigent Jeremy Carnall en met soliste Elvira van Groningen (viool), laat in ‘Tijd’ een paar eeuwen muziekgeschiedenis voorbij snellen.
Tijd voor Theater is elke dinsdag op TV Oost te zien om 16.20, 17.20, 19.20, 21.31 en 00.24 uur. Meer info is te vinden op www.rtvoost.nl
Meer informatie bij:
Bas Treffers – hoofd informatieve programma’s RTV Oost
Foto: presentator Peter Schoof

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.