Persberichten

Nieuwe serie ‘Made in Overijssel’ van start

Made in Overijssel
Made in Overijssel
Woensdag 24 september gaat bij TV Oost het nieuwe business-to-business programma ‘Made in Overijssel’ van start. Daarin maken studenten van de Universiteit Twente op unieke wijze kennis met innovatieve bedrijven in onze provincie. Innovatie, informatie, spel en dynamiek staan daarbij centraal.
Het programma laat zien dat veel Overijsselse bedrijven een ondernemend karakter hebben en goed samenwerken met de Universiteit Twente op het gebied van ontwikkelingen en innovaties. Gerelateerd aan de opleiding die gevolgd wordt aan de universiteit, worden de studenten per uitzending uitgedaagd om opdrachten te vervullen bij twee innovatieve bedrijven. Door middel van een spel laten de bedrijven de toepassing van hun product zien. Zo komt de kijker op een leuke, informatieve manier veel te weten over deze bedrijven en de Universiteit Twente. Daarnaast wordt er elke week aandacht besteed aan een bedrijf dat is genomineerd voor de Overijsselse Innovation Award 2008.
In de eerste aflevering van Made in Overijssel wordt aandacht besteed aan de bedrijven Xsens en Norit uit Enschede. Xsens heeft het ‘motion capture’ pak Moven ontwikkeld, waarin sensoren zitten die bewegingen registreren. Moven wordt toegepast in de game-, reclame- en filmindustrie. Norit introduceerde de mobiele waterzuiveringunit Perfector-E. De Perfector-E werkt op basis van membraanfiltratie en kan uit elk zoet oppervlaktewater betrouwbaar drinkwater maken. UT-studenten Renee Klazinga en Marcel Wenting gaan met elkaar de strijd aan en moeten opdrachten uitvoeren die alles te maken hebben met de innovaties van Xsens en Norit. Ze maken daarmee kans op 750 euro. Verder wordt de eerste genomineerde voor de Overijssel Innovation Award 2008 voorgesteld: Scheepswerf Bodewes uit Hasselt. Het bedrijf bouwde de eerste waterstofboot: de Fuel Cell Boat.
Made in Overijssel is vanaf 24 september elke woensdag te zien op TV Oost om 16.38, 17.38, 19.38, 22.31 en 00.42 uur. Meer informatie is te vinden www.rtvoost.nl.
Voor meer informatie:
Say Yeah Motion Media (producent), tel.: 053 – 43 59 959 / E-mail info@say-yeah.nl
Foto: scène uit aflevering 1 van Made in Overijssel: Renee Klazinga en Marcel Wenting

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.