Persberichten

Bekendmaking ‘Goldene Tulpe’ bij Radio Oost

Wijbrand van der Sande
Wijbrand van der Sande
Zondag 23 november worden in een speciaal programma op Radio Oost van 13.00 tot 14.00 uur de ‘Goldene Tulpe 2008’ uitgereikt, de bekendste Nederlandse publieksonderscheiding op het gebied van Schlager en Volksmusik. Presentator en initiatiefnemer van de ‘Goldene Tulpe’ is Wijbrand van der Sande, bekend van de RTV Oost programma’s Jetzt Geht’s Los en Lieder, Land & Leute.
Het publiek bepaalt welke artiesten in aanmerking komen voor de ‘Goldene Tulpe’. Er kan op dit moment gestemd worden via de website www.goldenetulpe.com. Daar zijn ook alle genomineerden te vinden, plus veel wetenswaardigheden over de verkiezing. De nominaties zijn vastgesteld op basis van enquêteformulieren die werden uitgereikt tijdens evenementen met Volksstümliche Musik en duizenden E-mails die Wijbrand van der Sande elk jaar ontvangt met aanvragen en verzoekjes. De nominaties zijn onderverdeeld in 6 categorieën, met per categorie vijf 5 artiesten, groepen of duo´s. Aan het publiek wordt gevraagd om in elke categorie één stem uit te brengen. Iedereen die zijn stem uitbrengt, maakt kans op een prachtig CD-pakket met de actuele albums van alle winnende artiesten en groepen!
Wijbrand van der Sande heeft bij liefhebbers van Volkstümliche Musik in heel Nederland naam gemaakt heeft als succesvolle organisator, radio- en televisiepresentator. Eerder dit jaar won hij de prestigieuze Duitse ‘Fachmedienpreis 2008’ voor zijn onafgebroken inzet voor de Schlager en Volksmusik in de lage landen.
Meer informatie is te vinden op www.rtvoost.nl/jgl 
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Wijbrand van der Sande
Foto: presentator Wijbrand van der Sande

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.