Persberichten

Bert van Losser nieuwe presentator KlaarWakker

Het ochtendprogramma KlaarWakker van Radio Oost krijgt een nieuwe presentator. Matijn Nijhuis, die het programma de afgelopen tweeëneenhalf jaar presenteerde, gaat terug naar de NOS in Hilversum. Hij geeft het estafettestokje op 27 november door aan sportpresentator Bert van Losser.
Bert van Losser is de afgelopen jaren uitgegroeid tot één van de bekendste gezichten en stemmen van RTV Oost. Zijn overstap naar het ochtendprogramma Klaarwakker betekent een nieuwe uitdaging voor Bert, die bekend staat om zijn ‘no-nonsense’ stijl van presenteren. ‘Ik voel me vereerd’, zegt Bert. ‘De ochtendshow is toch zo’n beetje het hoogst haalbare op de radio en toen ik werd benaderd om Matijn op te volgen was dat voor mij een soort erkenning dat ik wat heb neergezet bij RTV Oost de afgelopen jaren. Dat je niet zomaar één of andere koekenbakker bent’. Bert zegt in eerste instantie niet veel te willen veranderen aan het programma: ‘Eerst maar eens even wennen’. Mooi meegenomen is dat naast sport ook muziek een grote passie is van Bert. Zijn werk als sportpresentator voor radio en TV blijft hij er overigens gewoon naast doen.
Matijn Nijhuis kwam in 1997 in dienst van RTV Oost. Hij was er werkzaam als redacteur, verslaggever en presentator. Begin 2001 maakte hij de overstap naar de NOS. Midden 2006 ging hij terug naar RTV Oost. ‘Ik heb de afgelopen tweeëneenhalf jaar beleefd als een uitgekomen jongensdroom, maar nu wordt het weer tijd voor iets anders’, aldus Matijn. Vanaf december is Nijhuis weer te horen op de landelijke radio, onder meer als nieuwslezer en presentator van krantenoverzichten.
KlaarWakker is van maandag tot en met vrijdag te horen op Radio Oost van 06.00 tot 08.30 uur en op zaterdag van 07.00 tot 08.00 uur. Het programma is ook te beluisteren via www.rtvoost.nl 
Voor meer informatie: Marcel Oude Wesselink
Foto’s: Bert van Losser en Matijn Nijhuis

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.