Recepten

Zelfgemaakte marsepein en borstplaat (28-11-2008)

Borstplaat
Borstplaat
Zelfgemaakte marsepein   Ingrediënten   200gr ongezouten amandelen 250 gr poedersuiker 1 eiwit   eventueel: 2 eetlepels cacaopoeder 2 eetlepels hagelslag 25 gr gepelde walnoten 25 gr blanke amandelschaafsel

Bereiding

De amandelen in een keukenmachine grof malen dan de poedersuiker en eiwit erbij en het geheel heel fijn malen tot het een glad geheel wordt. 
Kneed het tot een rol en het enkele uren in de koelkast om stijf te worden.  
Om er bonbons van te maken maak je er bolletjes van ter grote van een knikker, rol ze door de gezeefde cacaopoeder of hagelslag.  
Het kan ook dat je een bolletje tussen 2 gepelde walnoten drukt. Door het amandelschaafsel rollen kan ook. 

Zelfgemaakte borstplaat

Ingrediënten 

40 gr roomboter

100 gr poedersuiker

6 eetlepels volle melk

200 gr basterd suiker

eventueel:

1 eetlepel cacaopoeder

Bereiding

Breng de melk met de basterd suiker aan de kook en kook ze even door tot de basterd suiker opgelost is. 
Neem de hittebron weg en roer er snel de poedersuiker en boter door. 
Schenk dit mengsel in de ingevette vormpjes tot een maximale dikte van 1 cm. 
Laat ze hard en koud worden en los ze uit de vormpjes.
Wil je bruine borstplaat dan voeg je tegelijk met de poedersuiker de cacaopoeder toe, en verwerk je ze verder net als de witte borstplaat.
Eet smakelijk!

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.