nieuws
Zelfgemaakte marsepein en borstplaat (28-11-2008)
Zelfgemaakte marsepein
Ingrediënten
200gr ongezouten amandelen
250 gr poedersuiker
1 eiwit
eventueel:
2 eetlepels cacaopoeder
2 eetlepels hagelslag
25 gr gepelde walnoten
25 gr blanke amandelschaafsel
Bereiding
De amandelen in een keukenmachine grof malen dan de poedersuiker en eiwit erbij en het geheel heel fijn malen tot het een glad geheel wordt.
Kneed het tot een rol en het enkele uren in de koelkast om stijf te worden.
Om er bonbons van te maken maak je er bolletjes van ter grote van een knikker, rol ze door de gezeefde cacaopoeder of hagelslag.
Het kan ook dat je een bolletje tussen 2 gepelde walnoten drukt. Door het amandelschaafsel rollen kan ook.
Zelfgemaakte borstplaat
Ingrediënten
40 gr roomboter
100 gr poedersuiker
6 eetlepels volle melk
200 gr basterd suiker
eventueel:
1 eetlepel cacaopoeder
Bereiding
Breng de melk met de basterd suiker aan de kook en kook ze even door tot de basterd suiker opgelost is.
Neem de hittebron weg en roer er snel de poedersuiker en boter door.
Schenk dit mengsel in de ingevette vormpjes tot een maximale dikte van 1 cm.
Laat ze hard en koud worden en los ze uit de vormpjes.
Wil je bruine borstplaat dan voeg je tegelijk met de poedersuiker de cacaopoeder toe, en verwerk je ze verder net als de witte borstplaat.
Eet smakelijk!