nieuws
Kerstdiner: hapjes of voorgerecht (12-12-2008)
null
Gemarineerde garnalen
Ingrediënten
- grote gepelde en gekookte garnalen (diepvries laten ontdooien)
- uitje
- knoflook
- iets olijfolie om in te bakken
- Chilisaus
- iets citroensap
- zout en peper
- Alvalfa
- bieslook
Bereiding:
Snipper het uitje en pers de koflook en fruit het in de olijfolie, fruit de garnalen even mee. Afblussen met iets citroensap, voeg de chilisaus toe en maak op smaak met zout en peper. Laat het enkele uren marineren.
Neem een klein borrelglaasje doe er iets alvalfa onderin en leg er twee tot vier garnalen op (afhankelijk van de grootte). Doe er enkele sprieten van bieslook in en het is klaar.
Ardennerham met meloen
Ingrediënten
- plakje ardennerham
- rood cherrie tomaatje
- geel cherrie tomaatje
- meloen bolletje
Bereiding:
Vouw de ham in de lengterichting 2x dubbel. Slalom de ham om en om om de tomaatjes en meloen doe er de prikker door en je hebt Ardennerham met meloen op een handelbare en makkelijke eetbare manier.