FC Twente fors onderuit in Parijs

FC Twente heeft donderdagavond de laatste poulewedstrijd in het UEFA Cup-toernooi verloren. Paris Saint Germain was in het Parc des Princes met 4-0 te sterk. Door de zege zijn de Fransen ook verzekerd van de volgende ronde.
De thuisploeg nam vanaf het eerste fluitsignaal de touwtjes in handen. Al in de achtste minuut profiteerde aanvaller Luyindula van een misverstand in de Twentse-defensie, 1-0. Na de vroege achterstand kreeg FC Twente, dat Elia, Perez en N'Kufo niet in de basiself had opgenomen, ook mogelijkheden. Arnautovic mikte net naast, terwijl Denneboom doelman Landreau op zijn weg vond. Sessegnon wist het net wel te vinden. Hij verschalkte Boschker in de lange hoek, 2-0. In het tweede bedrijf was het positiespel van Twente beter verzorgd, maar toch waren de Fransen het gevaarlijkst. Zo liet Mateja Kezman vanaf elf meter een uitgelezen mogelijkheid onbenut; de Servische aanvaller zag zijn strafschop gestopt worden door Sander Boschker. Diezelfde Kezman haalde in de slotfase zijn gram door de 3-0 aan te tekenen. In dezelfde minuut zorgde Luyindula met de tweede van de avond voor een Europese afstraffing voor FC Twente. De 4-0 betekent de achtste nederlaag op rij in een Europese uitwedstrijd. De Tukkers besluiten de poulefase als nummer twee in groep A.