Recepten
Kip/Kotelet Bonne Femme (02-01-2009)

Ingrediënten:
Kippenpoot/ribkarbonade
Spekblokjes
Ui
Zilveruitjes
Champignons
Paprika rood, groen en geel
Doperwten
Sperziebonen
Worteltjes
Aardappelblokjes
Zout, peper, knoflook en tijm naar smaak
Dit is een ideaal gerecht om de "kliekjes" van de feestdagen in te verwerken. Onze kok Robert Wender heeft er daarom geen hoeveelheden bijgezet. Het enige dat u in de gaten moet houden is de verhouding 1/3 deel aardappels en 2/3 deel groente.
Bereiding:
Kruid en bak de kippenpoot of karbonade bruin en bijna gaar.
Snijd de ui, paprika, champignons en aardappel in blokjes.
Blancheer de doperwten, sperzieboontjes en wortel en de aan blokjes gesneden aardappel.
Fruit de spekblokjes, ui, paprika's en champignons goed aan, voeg de zilveruitjes en de rest van de groentes toe en bak het even mee.
Haal alles uit de pan.
Bak de aardappelblokjes goudbruin en voeg het groentemengsel toe. Op smaak brengen met zout, peper, knoflook en tijm. Maar niet te veel roeren zodat de groentes te gaar worden en kapot gaan.
Leg het warme vlees op een bord en schep er het mengsel op.