Nieuwsbrief

Missie Uruzgan

Op Nieuwjaarsdag kunt u bij TV Oost kijken naar de bijzondere reportage 'Missie Uruzgan'
'Missie Uruzgan' is een reportage over het bezoek dat Kim Kötter enkele maanden geleden bracht aan de Nederlandse militaire missie in Afghanistan. Programmamaker Marthijn Kroeze reisde samen met het Overijsselse fotomodel naar de door geweld geteisterde provincie Uruzgan. Hij filmde de bezoeken die Kim bracht aan Nederlandse en Afghaanse militairen en legde de dagelijkse gang van zaken in Kamp Holland vast.
In 'Missie Uruzgan' is te zien hoe de Nederlandse militairen de Afghanen proberen te helpen met onder meer schoon drinkwater en onderwijsprojecten. Ook wordt een kijkje genomen bij de zondagmarkt in de buitenring van Kamp Holland, waar Afghanen hun waren verkopen aan militairen. Kamp Holland heeft een eigen ziekenhuis, waar Afghaanse burgers met ernstige verwondingen behandeld kunnen worden. Ze riskeren bij behandeling echter wel vergelding door de Taliban.
Kim Kötter neemt een kijkje bij een wachttoren in de buitenring van Kamp Holland. De wachttorens worden bemand door Afghaanse soldaten, die worden opgeleid door Nederlanders. Kim praat met de Afghaanse soldaten die er continue de wacht houden. Daarnaast heeft Kim een gesprek met kapitein Van Vliet, die de dagelijkse leiding over het kamp heeft, en met enkele Nederlandse militairen, onder wie een F16 piloot en de aalmoezenier.
'Missie Uruzgan' is donderdag 1 januari op TV Oost te zien om 17.20, 18.20, 20.20 en 23.20 uur.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.