Recepten
Romige Mosterdsoep (09-01-2009)

Ingrediënten:
2,5 liter bouillon100 gram katenspek
2 kleine preien
1 eetlepel olijfolie
2 bekertjes crème fraîche
min. 4 eetlepels mosterd
2 kuipjes smeerkaas
maizena
zout en peper naar smaak
Bereiding:
Maak van 2,5 liter water bouillon met blokjes of poeder naar eigen smaak, maar pas op dat er meerdere ingrediënten in komen die ook zout en kruiden bevatten.
De prei in dunne ringen snijden en goed wassen.
Het katenspek in kleine reepjes snijden en in de olie krokant uitbakken en goed laten uitlekken.
Als de bouillon aan de kook is de crème fraîche, smeerkaas en de mosterd door de hete bouillon roeren. Met de opgeloste maizena de soep iets afbinden en verder evt. op smaak brengen met zout en peper. De soep in een bord of soepkom doen en garneren met preiringen en spekreepjes. Een stukje stokbrood erbij maakt deze soep voortreffelijk.