Recepten

Falafel (23-01-2009)

Ingrediënten:   440 gram gedroogde kikkererwten 1 ui, gesnipperd 2 teentjes knoflook, geperst 2 eetlepels gehakte verse peterselie 1 eetlepel gehakte verse koriander 1 theelepel cayennepeper 0,5 theelepel bakpoeder zout en peper naar smaak

Bereiding:

Week de kikkererwten een hele nacht in ruim water. Laat ze goed uitlekken en pureer ze in een keukenmachine. Haal ze uit de keukenmachine.
Pureer vervolgens de ui, knoflook, peterselie en koriander voeg de rest van de smaakmakers toe. Doe de kikkererwten erbij en pureer het nog even samen. Dek het af en laat het een half uurtje staan.
Vorm met je handen balletjes ter grote van bitterballen en druk er het evt. overtollige vocht eruit.
Frituur de balletjes op 180 graden in een frituurpan mooi goud bruin.
Serveer ze met brood. Falafel is ook een heerlijke vleesvervanger.

Eet smakelijk!

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.