Nieuwsbrief

Lonneke te Kamp in 'Vrouwen'

Lonneke te Kamp is 25 en ongeneeslijk ziek maar nog vol levenslust. In 'Vrouwen' vertelt ze meer over haar ziekte en haar bedrijfje in houten urnen...
In 'Vrouwen' gaan presentatrice Esther Rikken en Miss Overijssel Maaike Heethaar op bezoek bij vrouwen die zich ergens met hart en ziel voor inzetten, iets bijzonders hebben bereikt of zich door een moeilijke situatie hebben weten te knokken. Met andere woorden: vrouwen die 'hun mannetje staan'.
In deze aflevering een ontmoeting met de 25-jarige Lonneke te Kamp uit Ruurlo die ondanks het feit dat ze ongeneeslijk ziek is, zich inzet voor Gambia en een eigen bedrijfje heeft opgezet. Dat ze ernstig ziek is, zie je niet aan haar. Ze is opgewekt, positief, energiek en vertelt honderduit over haar ziekte, haar bedrijfje in Gambiaanse houten urnen en de liefde die ze geeft en ontvangt.
Vijf jaar nadat de diagnose borstkanker was gesteld, kreeg Lonneke van de doktoren te horen dat er uitzaaiingen waren en dat ze niet meer beter zou worden. Ze zit echter nog vol levenslust en wil de tijd die haar nog rest zo goed mogelijk besteden.
Lonneke was tijdens een reis naar het West-Afrikaanse land Gambia onder de indruk geraakt van de vitaliteit en gemeenschapszin van de mensen daar. Met haar eigen bedrijf Return importeert ze nu Gambiaanse houten urnen, die ze zelf ontwerpt. Lonneke gaat ook haar eigen urn ontwerpen.
‘Vrouwen’ is elke vrijdag op TV Oost te zien om 16.20, 19.20, 21.30 en 00.20 uur.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.