Recepten
Chocolademousse (06-02-2009)
Vrijdag 6 februari wordt in 'Goeiemorgen Overijssel' alvast geproefd van het gerecht: een overheerlijke Chocolademousse!
Ingrediënten
-110 ml melk
-2 eidooiers
-30 gram suiker
-180 gram chocolade(bruin,witte,puur)
-375 ml slagroom
-2 eidooiers
-30 gram suiker
-180 gram chocolade(bruin,witte,puur)
-375 ml slagroom
Bereiding
Breng in een pan melk aan de kook.
Klop intussen de eidooiers los met de suiker en giet voorzichtig al roerende de hete melk erbij.
Giet het mengsel terug in de pan en zet dit op laag vuur. Blijf rustig voortdurend roeren in de pan tot de eidooiers gaan binden en het mengsel eruit ziet als een licht gebonden crème. Neem de pan van het vuur, strooi de fijngehakte chocolade erin en roer alles goed door zodat een gladde chocolade crème ontstaat. Laat deze crème afkoelen.
Klop intussen de eidooiers los met de suiker en giet voorzichtig al roerende de hete melk erbij.
Giet het mengsel terug in de pan en zet dit op laag vuur. Blijf rustig voortdurend roeren in de pan tot de eidooiers gaan binden en het mengsel eruit ziet als een licht gebonden crème. Neem de pan van het vuur, strooi de fijngehakte chocolade erin en roer alles goed door zodat een gladde chocolade crème ontstaat. Laat deze crème afkoelen.
Klop de slagroom luchtig, maar niet te stijf(yoghurtdikte) en spatel het door de afgekoelde chocolade crème.
Tips; door de koude chocolade crème, kun je stukjes chocolade spatelen. Of evt. een scheutje amaretto.
Tips; door de koude chocolade crème, kun je stukjes chocolade spatelen. Of evt. een scheutje amaretto.