Recepten

Chocolademousse (06-02-2009)

Vrijdag 6 februari wordt in 'Goeiemorgen Overijssel' alvast geproefd van het gerecht: een overheerlijke Chocolademousse!
Ingrediënten 
-110 ml melk
-2 eidooiers
-30 gram suiker
-180 gram chocolade(bruin,witte,puur)
-375 ml slagroom

Bereiding

Breng in een pan melk aan de kook.
Klop intussen de eidooiers los met de suiker en giet voorzichtig al roerende de hete melk erbij. 
Giet het mengsel terug in de pan en zet dit op laag vuur. Blijf rustig voortdurend roeren in de pan tot de eidooiers gaan binden en het mengsel eruit ziet als een licht gebonden crème. Neem de pan van het vuur, strooi de fijngehakte chocolade erin en roer alles goed door zodat een gladde chocolade crème ontstaat. Laat deze crème afkoelen.
Klop de slagroom luchtig, maar niet te stijf(yoghurtdikte) en spatel het door de afgekoelde chocolade crème.
Tips; door de koude chocolade crème, kun je stukjes chocolade spatelen. Of evt. een scheutje amaretto.

Eet smakelijk :-)

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.