Persberichten

Speciaal Carnavalsjournaal bij TV Oost

Van zondag 22 t/m dinsdag 24 februari staat een groot deel van Overijssel weer helemaal in het teken van het carnaval. In de aanloop naar het feest der zotten verzorgt TV Oost van maandag 16 t/m vrijdag 20 februari om 21.50 en 22.50 uur een speciaal carnavalsjournaal onder de titel ‘Nog Efkes’. Iedereen kan daarvoor zijn zelfgemaakte filmpje insturen via de website www.rtvoost.nl.
In ‘Nog Efkes’ besteedt presentatrice Esther Rikken uitgebreid aandacht aan het laatste carnavalsnieuws uit de provincie. Dat kan variëren van een spectaculaire carnavalswagen tot nieuwe trends bij de verschillende optochten. Daarnaast is er ruimte voor filmpjes van Overijsselaars waarin zij hun voorbereidingen op het carnaval in beeld brengen. 
Iedereen die druk is met het bouwen van een wagen, het prepareren van een kostuum of andere voorbereidingen op carnaval wordt opgeroepen om een filmpje in te sturen naar RTV Oost. Meer informatie hierover is te vinden op www.rtvoost.nl onder de button Carnaval ‘09. De leukste inzendingen zullen te zien zijn in ‘Nog Efkes’ en op de website van RTV Oost. Ook filmpjes van de feesten die vanaf de 11e van de 11e door de fanatiekelingen zijn gevierd mogen worden ingestuurd. Te denken valt aan een spectaculaire opkomst van de prins, ziekenbezoek, gala-avonden, liedjesfestivals, etc..
TV Oost verzorgt dit jaar een rechtstreekse uitzending van de Grote Twentse Carnavalsoptocht in Oldenzaal. De live-uitzending is zondag 22 februari te zien vanaf 12.30 uur. In het begin van de uitzending wordt stil gestaan bij het 55-jarig bestaan van de Oldenzaalse carnavalsvereniging ‘De Kadolstermennekes’. Het verslag wordt dezelfde avond herhaald van 19.10 tot 21.00 uur. De live uitzending wordt mede mogelijk gemaakt door KroeseWevers accountants en belastingadviseurs.
Ook op maandag 23 februari doet TV Oost live verslag van de festiviteiten in Oldenzaal, met onder meer een verslag van de Kinderoptocht en elke twee uur een speciaal Carnavalsjournaal. De live uitzending begint om 10.00 uur. Het verslag van de Grote Twentse Carnavalsoptocht van zondag wordt herhaald van 10.30 tot 12.30 uur.
Meer informatie: Roel Zweers, projectleider RTV Oost
Foto’s: presentatrice Esther Rikken

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.