Programmanieuws

Portret van dr. Kolff in Oversticht

Gisterenavond werd om 22.30 uur de uitzending van Oversticht met daarin dr. Kolff herhaald in verband met zijn overlijden. Dr. Kolff is o.a. de uitvinder van de kunstnier.
De oud-inwoner van Kampen vond in 1943 in het Kamper Ziekenhuis de kunstnier uit. Later ook het kunsthart. Kolff wordt daardoor beschouwd als een van de belangrijkste medici van de twintigste eeuw. In 2005 werd hij nog verkozen tot grootste Overijsselaar allertijden. Kolff was voor het laatst in Kampen in 2004 toen de voorloper van het Kolff museum werd geopend. In 1950 emigreerde hij naar de Verenigde Staten en legde zich daar verder toe op de ontwikkeling van kunstorganen. Kolff kreeg voor zijn werk dertien eredoctoraten en 127 onderscheidingen uit de hele wereld. Kolff is 97 jaar geworden. Hij wil dat zijn as wordt uitgestrooid in Kampen. Dat zal vermoedelijk dit voorjaar gebeuren.
In de aflevering van Het Oversticht vertellen voormalig assistent Jacob van Noordwijk en drie verpleegsters over hun herinneringen aan dr. Kolff en de ontwikkeling van de kunstnier.
U kunt de aflevering van Het Oversticht op de website van RTV Oost terugkijken.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.