FC Zwolle wint vierde periode

FC Zwolle heeft dinsdagavond de vierde periodetitel gewonnen door het inhaalduel met SC Cambuur-Leeuwarden te winnen. In Friesland werd het 1-2.
De van De Graafschap gehuurde aanvaller Hugo Bargas bracht de Zwollenaren al na zes minuten op voorsprong. Achttien minuten later was het echter alweer gelijk na een benutte strafschop van Koen Brack. Na een klein uur spelen werd Bargas de man van de wedstrijd door zijn tweede doelpunt achter doelman Peter van der Vlag te werken. Aan het eind van de tweede helft waren er nog enkele kansen voor de gastheren maar Zwolle-keeper Dolf Kerklaan liet zich niet meer verschalken. Door het winnen van de periodetitel is de ploeg van trainer Jan Everse verzekerd van de nacompetitie. In de reguliere stand van de Jupiler League stijgt Zwolle naar plaats vijf.