Archief

Wolf rukt op naar Nederland

Wolven
Wolven
De wolf keert terug in Nederland. Dat zegt Free Nature, een organisatie die zich inzet voor landschappen waarin de natuur ongestoord haar gang kan gaan.
Momenteel bevindt de wolf zich op 200 kilometer van de Nederlandse grens. Op één dag kan een wolf ongeveer 100 kilometer afleggen. Dat betekent dat de wolf binnen enkele dagen de grens met Overijssel kan oversteken. Volgens Free Nature is niet zeker wanneer het dier gaat zwerven en waar het dan naartoe trekt. De verwachting is daarom dat het huilen van de wolf binnen enkele jaren ook in Nederland te horen zal zijn. 
De terugkeer van de wolf betekent dat herders in de regio hun schapen extra in de gaten moeten houden. Dat kan door schrikdraad laag aan de grond aan te leggen. Kippenboeren hoeven niet bang te zijn dat een wolf het gevogelte zal aanvallen. Wolven zien vooral in reeën of dieren van soortgelijke grootte, zoals schapen, een prooi. Mensen hoeven niet bang te zijn voor de wolf. De kans om een wolf tegen te komen is al erg klein. Ze schrikken van mensen en zijn dus zelf bang. Volgens Free Nature lijden mensen aan het roodkapje-syndroom. Er wordt te negatief gedacht over wolven. De organisatie wil daarom nu het nieuws brengen en mensen voorbereiden op de komst van de wolf in ons land.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.