Nieuwsbrief

Carnaval bij RTV Oost

TV Oost verzorgt dit jaar een rechtstreekse uitzending van de Grote Twentse Carnavalsoptocht in Oldenzaal.
De live-uitzending is zondag 22 februari te zien vanaf 12.30 uur. In het eerste halfuur staat presentatrice Esther Rikken uitgebreid stil bij het jubileum van de Kadolstermennekes. Vanaf ca. 13.00 uur wordt live verslag gedaan van de optocht. Oene Loonstra, bijgestaan door Kadolstermenneke en carnavalsdeskundige Hans Siers, verzorgt het commentaar bij het live tv-verslag. Esther Rikken loopt dan door de optocht en knoopt gesprekjes aan met carnavalsvierders. Het verslag wordt dezelfde avond herhaald van 19.10 tot 21.00 uur. Ook Radio Oost doet zondag 22 februari in live flitsen verslag vanuit Oldenzaal.
Op maandag 23 februari doet TV Oost opnieuw live verslag van de festiviteiten in Oldenzaal, met onder meer een verslag van de Kinderoptocht en elke twee uur een speciaal Carnavalsjournaal. De live uitzending begint om 10.00 uur. Het verslag van de Grote Twentse Carnavalsoptocht van zondag wordt herhaald van 10.30 tot 12.30 uur.
Vrijdag 20 februari besteedt ook het TV Oost actualiteitenprogramma 'In de Wandelgangen' (21.15, 22.15 en 23.15 uur) aandacht aan carnaval. Prof. dr. Herman Pleij, oud hoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam, geeft een wetenschappelijke onderbouwing van de 'zin en onzin' rondom carnaval. Te gast in de uitzending zijn de Oldenzaalse Stadsprins John Falkmann en zijn secretaris en ‘Nachtvorst’ Bert Kock. Zij praten verder over de woorden van Pleij, het carnaval in Oldenzaal en het 55-jarige jubileum van Carnavalsvereniging De Kadolstermennekes.
Zondag 22 februari verzorgt ook het TV Oost muziekprogramma De Regiotap weer haar jaarlijkse carnavalsspecial. Willie Oosterhuis stuwt de feestvreugde tot grote hoogte met optredens van o.a. het Feestteam, Rob en John, Alex, De Sokkies, Erwin Venneman, Andreas, Jean Knipping Jr, Harm Wolters, De Dolfijn, Les Miezerables, Arie Ribbens, Toffe Pheren, Double Dj’s, De Dikdakkers, Maarten, Stom & Herrie, Roalter Wille, Mulder & Mulder, Schot deur ‘t Pleeraam, De Dikkies en Eem Veurlangs. De Regiotap Carnavalsspecial is te zien om 16.25, 21.30 en 23.30 uur.
TV Oost verzorgt van maandag 16 t/m vrijdag 20 februari om 21.50 en 22.50 uur een speciaal carnavalsjournaal onder de titel ‘Nog Efkes’. Daarin besteedt presentatrice Esther Rikken uitgebreid aandacht aan het laatste carnavalsnieuws uit de provincie. Dat kan variëren van een spectaculaire carnavalswagen tot nieuwe trends bij de verschillende optochten. Daarnaast is er ruimte voor filmpjes van Overijsselaars waarin zij hun voorbereidingen op het carnaval in beeld brengen. Iedereen kan een zelfgemaakt filmpje insturen via www.rtvoost.nl.
Het live tv-verslag van de Grote Twentse Carnavalsoptocht wordt mede mogelijk gemaakt door KroeseWevers accountants en belastingadviseurs.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.