nieuws
Gehakt-courgette-rijstschotel met tomatensaus (20-02-2009)
Ingrediënten:
300 gram zilvervliesrijst
2 courgettes
1 rode paprika
1 ui
1 teentje knoflook
± 300 gram gehakt
kruidenmix voor gehakt
olijfolie
blikje tomatenpuree
40 gram boter
40 gram bloem
± 4 dl bouillon
enkele plakjes tomaten
250 gram geraspte kaas
Bereidingswijze:
Kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Snijd de courgettes in plakjes en de paprika, ui en knoflook in stukjes. Fruit het even aan. Bak het gehakt rul met de gehaktmix.
Maak intussen een tomatensaus: Smelt de boter in een pannetjes en voeg het blikje tomatenpuree toe en bak het even mee, voeg de bloem toe en roer dit goed door de boter. Voeg daarna de bouillon toe en roer tot een gladde saus die even doorgekookt is en maak het op smaak met zout en peper.
Meng de rijst met het gehakt en de groenten door elkaar en doe dit in een ingevette ovenschaal. Schenk de saus hierover en garneer de enkele plakjes tomaat hierover. Bestrooi met de rest van de geraspte kaas.
Zet het gerecht ± 30 minuten in een op 175°C voorverwarmde oven tot het een lekker bruin korstje heeft.