Archief

Ilanois: Openingsact Dauwpop 2008

De band Ilanois, opgericht door singer/songwriter Ilan Palstra, heeft met Do You Hear Me? een ijzersterke debuut cd afgeleverd vol schitterende, melancholische pop/rock songs met een alternatief randje. De groepsnaam Ilanois, niet te verwarren met de Amerikaanse staat Illinois, is een woordspeling op de voornaam van het boegbeeld van de groep: Ilan en noise (Engels voor lawaai).
Ilan heeft een bijzondere stem die doet denken aan die van Chris Martin van Coldplay, mede door zijn veelgebruikte kopstem. Eveneens zijn invloeden van Chris Isaak en Jeff Buckley te horen. De muziek van Ilanois refereert weliswaar aan groepen als Keane en Coldplay, de band heeft zeker een onmiskenbare eigen sound. De nummers van de CD worden door de pers omschreven als "mooie liedjes" en "degelijke mainstream rock".  
Een greep uit de recensies:
Begin 2007 wonnen ze de Benelux-editie van Emergenza Acoustic, een prestigieuze internationale wedstrijd voor veelbelovend talent.  In juli 2007 zette Ilanois een nieuw, uniek record neer door 24 optredens binnen 24 uur te doen, waarbij o.a. live werd opgetreden bij Edwin Evers op Radio 538, Edwin Diergaarde op Radio 2, Rob Stenders Radio 3 en in het tv programma TMF Reaction. En op 1 mei 2008 opende Ilanois Dauwpop 2008!

Ilanois bestaat uit:

Ilan Palstra - zang, piano en gitaar
Peter Kiel - gitaar
Gerwin Terpstra - drums
Titus Steegstra - basgitaar

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.