Persberichten

Wie opent Dauwpop 2009?

Samen met topacts als Ilse DeLange, Guus Meeuwis en De Jeugd van Tegenwoordig op Dauwpop spelen, dat is voor het derde achtereenvolgende jaar de inzet van de wedstrijd ‘Wie opent Dauwpop 2009’. De regionale omroep RTV Oost en de organisatie van Dauwpop hebben wederom de handen ineen geslagen om talentvolle regionale bands een kans te geven op het grootste Overijsselse popfestival, waarvan de 15e editie plaatsvindt op donderdag 21 mei a.s..
Bands en acts kunnen zich inschrijven voor ‘Wie opent Dauwpop 2009’ door de volledige naw-gegevens, biografie, foto en een actuele MP3 te mailen naar dauwpop@rtvoost.nl. Let op: een link naar een bio en MP3 op een website is niet voldoende! De inschrijftermijn sluit op zondag 12 april. Alle ingezonden foto’s, bio’s en MP3’s zijn te bekijken en te beluisteren op www.rtvoost.nl.
Een professionele jury, bestaande uit vertegenwoordigers van Dauwpop en RTV Oost, selecteert na 12 april drie bands/acts die op kosten van RTV Oost een clip gaan opnemen. Deze clips zullen worden samengevoegd tot één totaalclip, die te zien zal zijn bij TV Oost en op de websites www.dauwpop.nl en www.rtvoost.nl. Via de website van RTV Oost kan het publiek een stem uitbrengen. De band met het grootste aantal stemmen wordt de openingsact van Dauwpop 2009. De drie genomineerden zullen op donderdag 16 april bekend worden gemaakt door presentator Gerson Veenstra in het Radio Oost-programma ‘Het Overijssels Hart’ (11.00 – 13.00 uur) dat vanaf 26 maart elke donderdag een Dauwpopjournaal gaat verzorgen. Op donderdag 14 mei zal in Het Overijssels Hart tevens de winnaar bekend worden gemaakt.
Dauwpop vindt traditioneel plaats op Hemelvaartsdag, dat dit jaar op donderdag 21 mei valt. De locatie is als vanouds het festivalterrein aan de Luttenbergerweg in Hellendoorn. Bekende namen als Novastar, Beth Hart, Milow, Ilse DeLange, Guus Meeuwis, Biohazard, De Staat, Miss Montreal, Jeugd van Tegenwoordig, Infadels, Deathstars, Goose, The Subs en Bonaparte zijn inmiddels bevestigd. RTV Oost zal de hele dag live verslag doen vanaf Dauwpop. Het festival begint om 11.00 uur, kaarten kosten 39,- euro in de voorverkoop. Meer informatie is te vinden op www.dauwpop.nl.
Voor meer informatie:
Roel Zweers, projectleider RTV Oost
Jennita Hingstman, marketing en communicatie RTV Oost
Foto’s: Dauwpop 2008

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.