Archief

Magion

Magion
Magion
Eind 2005 besloot drummer David de Waal een nieuwe band op te richten met gitarist Chris Vrij. De samenwerking bleek heel vruchtbaar; er werden vlot nummers geschreven, enthousiaste bandleden gevonden en spoedig was Magion een volwaardige band; opererend vanuit de regio Den Haag/Rotterdam.
Magion brengt symphonic, gothic powermetal met hier en daar een progy element; enigszins vergelijkbaar met bands als Nightwish, After Forever en de vroegere Nemesea.
De snelle drumritmes, die David de Waal uit zijn drumstel tovert, worden gecombineerd met 't intense gitaarwerk van Chris Vrij en Arjen van der Toorn en de diep ronkende bas van Menno Bruggeling. Dit resulteert in een ruig en heavy geluid. Walter Romberg wikkelt alles in een symfonische deken van warme synthesizer-melodieën en met haar enerverende stem geeft Myrthe van Beest de muziek een eigen gezicht. Via de muziek van Magion vertelt zij haar meeslepende verhalen aan de wereld.
De muziek neemt je mee van heftige, bombastische stukken naar breekbare en gevoelige passages. Alle bandleden hebben veel ervaring opgedaan in de muziekwereld en dit resulteert in een energieke en gepassioneerde live-act. Iets wat niemand zou mogen missen.
't Debuutalbum "Close to Eternity" is in 2008 opgenomen in de Excess Studio Rotterdam, gemixt door Chris Vrij en gemasterd in Zweden door de muzikale duizendpoot Dan Swanö (o.a. Edge of Sanity, Nightingale, Ayreon, Moontower, etc.). In Brazilië is de grafische artiest Jobert Mello druk bezig met 't afronden van spectaculair artwork.
Wij zijn op zoek naar een geschikte platenmaatschappij, die ons debuut naar waarde weet te schatten en die bereid is te investeren in Magion, zodat de hele wereld kan kennismaken met onze muziek en wij in staat zijn om zo veel mogelijk onze muzikale magie te verspreiden!

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.