Archief

Sugartoosh

Sugartoosh
Sugartoosh
"Gooi Claw Boys Claw, Foo Fighters, Queens Of The Stone Age, wat instrumenten en een dikke eetlepel blues een garage in, schud de boel wat door elkaar en zie: Sugartoosh! Rauwe en gruizige rock met de B van Blues en de S van Stoner.
Deze band uit Arnhem met wortels (of beter gezegd, dikke winterpenen) in de Achterhoek weet hoe rock moet klinken: puur, ruig en zonder fratsen. Denk aan de van Heemstrabaan in een uitgestrekte kale vlakte, een dikke Amerikaanse bak, het volume op 11 en gaan met die banaan!" Aldus Pocketpop over Sugartoosh. Beter kan Sugartoosh niet worden omschreven.
Sugartoosh is een band met de roots in het oosten des lands, het Seattle van Nederland, Lichtenvoorde. Inspiratiebronnen van de mannen van Sugartoosh zijn onder andere 'Queens Of The Stone Age', 'Red Hot Chilli Peppers', 'Danko Jones', 'Foo Fighters' en 'Pearl Jam'.
Een tipje van de sluier werd in het jaar 2007 gelicht. Bij hun eerste optreden op de 'Slag om Paaspop' was het meteen raak. Een spetterende show resulteerde in de verdiende juryprijs met als resultaat het openen van het Paaspop festival in Zieuwent.
Het eerste weekend van januari 2008 heeft Sugartoosh in de Volver Studio in Tilburg een demo opgenomen met 4 nummers geproduceerd door Pieter Holkenborg (o.a. The New Hip) en Koen Willem Toering (Woost).
FRET Magazine mei 2008 schreef hierover: "Sugartoosh heeft een paar beestachtig vuige en vunzige bluestracks het licht doen laten zien. Dat heeft te maken met de intens smerige gitaarlicks, de grintmolenstrot en uitzinnige presentatie van de zanger; de ronkende bas en de rake klappen op de drums. De blauwe, rauwe noten vliegen je om de oren".
Sugartoosh is een energieke band en heeft inmiddels al een aardige live reputatie weten op te bouwen. De band speelde o.a. op Arnhemse Meisjes, Paaspop, Gesel XL, was winnaar van Summer Square Preview en speelde op het Summer Square Festival in Hengelo.
Ook speelde Sugartoosh bij Sander Guis op radio 3FM.
De kracht van Sugartoosh? Wellicht heeft het toch iets te maken met het leidingwater…
"Wat zit er in het leidingwater van de Achterhoek? Ik weet het niet, maar het levert wel waanzinnig lekkere rock op. The Bloody Honkies veroveren Nederland (en daarbuiten?!) en Sugartoosh kan zo in hun kielzog mee. Wat een eerlijke en fijne band is dit. Al staat er bijna geen kip in The Stage toe te kijken, de band speelt echt met bezieling, met hulde voor het inlevingsvermogen van de bassist. Met recht één van de beste bands op dit leuke GeselXL weekend. De vier nummers van gelijknamige ep van het viertal mogen er zeker wezen, maar uiteindelijk boeit de hele set van begin tot eind. Mooi - soms behoorlijk psychedelisch - gitaarspel, swingende ritmesectie en ruwe vocalen; Sugartoosh is een top (stoner)rock-band!" Recensie 3VOOR12

Sugartoosh is:

Luuk Penterman: zang/gitaar
Rick Penterman: gitaar
Joep Langveld: bas
Thijs Theissen: drums

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.