Archief

Bert Kamping

Bert Kamping
Bert Kamping
Bert Kamping werd geboren op 07-11-1971 te Erm (Dr.). Tijdens z'n middelbare school periode begon Bert met gitaar- en zanglessen. Later werd Bert toegelaten op het Conservatorium te Groningen waar hij de opleiding Docerend Musicus Lichte Muziek Zang volgde. Hij volgde (zang)lessen bij Floor van Zuthpen, Louis de Vries, Annett Andriessen en Edwin Rutten en workshops bij o.a. Simone Kleinsma.
In deze studieperiode concerteerde Bert o.a. met de amerikaanse jazz/fushion legendes Scott Henderson en Gary Willis (Tribal Tech.) alsmede de rhythm 'n blues, jazz en popgrootheid Georgie Fame. In 1997 voltooide Bert de opleiding Docerend Musicus, om te vervolgen met de Uitvoerend Musicus opleiding,die hij een jaar later al even succesvol afsloot en waarbij Dolf de Vries z'n medewerking verleende door een groot aantal bigband- arrangementen te schrijven.

Bert in het Drents

In april 2007 is de eerste solo-CD van Bert uitgebracht met de titel 'Nooit dacht'. Het betreft een Drentstalig album met hedendaagse popmuziek. Op dit album staan 15 eigen stukken, geschreven door Bert Kamping, Kees Hendriks en Eddy Hoogland. Aanleiding van de totstandkoming van het album was een uitnodiging van RTV Drenthe (in de persoon van Egbert Meyers) om een radio- optreden te doen in het programma 'Podium 30' met Lucas Koops, onder voorwaarde dat het Drentstalig was. Daar waar het die uitzending bij twee liedjes bleef, verscheen later het album. Bijzonder aan het album 'Nooit dacht' is de sound van het album. Het album behelst een scala van invloeden uit de verschillende stijlen van de popmuziek. Het verschil met de meeste Drentstalige albums is ook dat er niet uitgegaan wordt van een singer/songwiter-stijl, maar dat gewerkt wordt met samples en loops, naast een gangbare bandbezetting. Ook heel bijzonder is de medewerking van musicalster en goede vriendin Joke de Kruijf. Joke zingt op maar liefst vier stukken van het album mee, en ja, ook even in het voor haar 'vreemde' Drents.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.