Archief

De Aanslag

De Aanslag
De Aanslag
Halverwege 2008 besluiten Antoine, Randy en Yuri een band te formeren die voldoende ruimte kan bieden aan hun creatieve uitspattingen. Het doel was lekker spelen in Nederland en hopelijk succes krijgen. Een paar weken na het ontstaan van 'de Aanslag' trad Bassist Boudewijn toe tot het drietal en de chemie werkte meer dan uitstekend. Een nieuwe Nederlandse band was geboren.
'Waarom eigenlijk niet gewoon een Nederlandstalige poprockband ?' opperde Randy en na enige oefensessies bleek dit een geweldige keus. Er zijn natuurlijk genoeg Nederlandstalige bandjes te vinden maar toch blijkt dat de wat 'stevige' achtergrond van 'de Aanslag' zorgt voor een zwaardere sound in vergelijking tot veel andere Nederlandstalige bands. Dat wil niet zeggen dat er geen ruimte zou zijn voor subtiele en gevoelige composities maar de sound is over het algemeen heavy. Verder bevatten de songs aangename en herkenbare melodieën.
Interessant is dat 'de Aanslag' op dit moment alles in eigen beheer doet. Drums en zang worden opgenomen in hun 'oefenstal' in Zoetermeer ('de Boerderij') terwijl de gitaar- en baspartijen worden toegevoegd in de homestudio van gitarist Yuri. De uiteindelijke mix en mastering vindt plaats bij Randy's pro tools based homestudio.
'De samenwerking is fantastisch; we zijn echt een team' aldus Antoine, 'Yuri komt meestal met een aantal basisideeën die hij thuis opneemt en vervolgens doormailt. Eenmaal in de oefenruimte worden deze ideeën in korte tijd door ieders persoonlijke inbreng omgebogen tot gave eindproducten' Volgens Yuri zoekt Boudewijn vaak andere harmonische lijnen in de baspartijen terwijl Randy zorgt voor een nieuwe dimensie door compleet andere drumpartijen in te brengen dan je zou verwachten.
'De zanglijnen en teksten worden door Yuri en mij geschreven en samen nemen we de zangpartijen op en dat werkt perfect ' aldus Antoine. Al met al is het eindresultaat een product waar de samenwerking en wederzijdse beïnvloeding in te horen is. Dat het werkt bewijst het nummer JIJ. Het was binnen een uur ontstaan en ook nog eens in de allereerste oefensessie. 'Dat geeft wel aan hoe goed het tussen ons klikt' zegt Randy.

'de Aanslag' bestaat uit:

Antoine van der Klaauw : zang
Boudewijn Ouwerling : bas 
Randy Lever : drums, synths 
Yuri Florentinus : gitaar, zang

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.