Archief

Derelict Dandies

Derelict Dandies
Derelict Dandies
Stop Sixteen Horsepower, Van Morrison, Counting Crows en Radio Head in een smeltkroes en de legering die dit oplevert heet Derelict Dandies.
De eigenzinnige pop/rock muziek van deze band duwt je van de flat als het net goed lijkt te gaan en sleurt je met een glimlach langs de randen van de afgrond.
De teksten van de nummers zijn vaak pijnlijk herkenbaar en de meerstemmige zang en het geluid van de accordeon doen de rest om het begrip melancholie een nieuwe betekenis te geven. Zo mooi!
Tot nu toe leverde dit de band uit Arnhem veel positieve reacties op tijdens optredens en het aanbod om samen met producer George Konings hun eerste single op te nemen. Deze single getiteld So Ready to Run zal vanaf begin 2009 op verschillende radiostations in Nederland te horen zijn. Daarnaast is de band, die pas sinds drie kwart jaar samen speelt, ook de komende tijd veelvuldig live te bewonderen.
Rescensie LiveXS april 2009:
....De Arnhemse groep zegt beïnvloed te zijn door Radiohead, Counting Crows en Van Morrison, maar wij willen daar toch ook zeker De Dijk aan toevoegen. Deze Dandies schrijven pakkende, soms stemmige popliedjes die helder op de band geslingerd werden door producer George Konings (bekend van ex-local hero Sonar 11). Zijn productie zorgt ervoor dat deze nummers zo op de radio terecht kunnen. In dit geval een compliment. Zowel So Ready to Run als 'b-kant' National TV hebben puur op inhoud kwaliteit genoeg om een groter publiek aan te spreken. Een plek op de bill van de Local Hero-showcases is dan ook voor de hand liggend...
Miguel Thannhauser, Live XS april 2009.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.