Archief

Profuna Ocean

Profuna Ocean
Profuna Ocean
Zoekend naar de ultieme samensmelting van verschillende muziek stijlen start het verhaal van Profuna Ocean in 2008. Sterk beïnvloed door hun eigen individuele visie in de muziek komen vier muzikanten samen om een pact te smeden. Muziek is wat hen bind en daarom besluiten zij zich op te sluiten in een donker hok in the middle of nowhere om hetgeen zij in hun hoofd hebben te laten samensmelten om het vervolgens aan de buitenwereld te presenteren.
Profuna Oceaan is een eigenwijze en geïnspireerde band met een muzikale uitstraling die aan de ene kant in het sferische en progressieve spectrum van de muziek kan worden geplaatst, maar aan de andere kant ook een band die niet te plaatsen valt binnen een bepaald muzikaal kader.
Zij zullen je verrassen door de mooie, cleane muzikale frases die van het ene op het andere moment met vlagen kunnen overgaan in stevige stukken rock.
Gitarist/zanger Raoul Potters is ook verantwoordelijk voor het schrijven van de nummers die veelal rechtsreeks uit zijn hart komen. Veelal vindt hij zijn inspiratie in de minder mooie kanten van het leven en onze wereld en laat zich in zijn stukken niet beperken door basis structuren en lengtes voor de muziek omdat er volgens hem geen regels voor muziek horen te zijn, zolang als het maar goed klinkt.
Met een kleurrijk tapijt van sferische keyboard partijen transformeert René Visser de teksten van Raoul in een werkelijk symfonisch geheel. De strakke en steady basis van Arjan Visser op bas en Fren den Hartog op drums zorgen voor de juiste groove en rockt als het rocken moet.
Samenkomend ontwikkeld dit zich tot muzikale meester stukjes die zonder enige twijfel een gewillig oor zullen vinden onder het publiek.
Op dit moment werkt deze 'jonge' vier hoofdige band aan een set list met uitsluitend eigen werk. Met op dit moment ongeveer een uur aan repertoire voorhanden zijn de eerste gigs al gestart en staan zij in de finale van Rockslag met uitzicht op een plek in de line up van Wantijpop.
Daarnaast zijn zij ook druk aan het werk aan hun eerste EP die eind april 2009 zal verschijnen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.