Kleazer

Najaar 2006; vier muzikanten met verschillende muzikale achtergronden raken aan het jammen. Zonder concreet muzikaal doel blijkt de gezamenlijke voorliefde voor rockmuziek met een rauwe twist, maar wél met kop en staart een reden om het project een serieuzere wending te geven. Op vaste basis wordt gerepeteerd en de eerste eigen nummers zetten snel voeten in aarde en het beestje krijgt de naam Kleazer.

Maart 2007; eerste try-out optreden in café Kremer Vroomshoop. De positieve reacties en het goede eigen gevoel van de band geeft een goede stimulans om meer te gaan spelen. Dit gebeurt ook in de zomermaanden, op verschillende regionale festivals, jongerencentra en kroegen. Muzikaal groeit de band en evenredig hieraan de goede reacties.

 

Eind 2007; na het drukke festivalseizoen en vele optredens besluit de band de studio in te gaan om een demo op te nemen voor promotionele doeleinden. Begin 2008 komt deze demo - bestaande uit vier nummers - uit en ontvangt de band tevens positieve reacties, echter ontbreekt hierop het rauwe en energieke wat de band live juist wel heeft en om gewaardeerd wordt.

 

Voorjaar 2008; Kleazer plaatst zich voor de finale van de Grote Prijs van Twenterand. De finale - gehouden op 30 april deze wordt door Kleazer gewonnen.

 

Medio 2008; Kleazer geeft zich op voor de Oogst van Overijssel en wordt geselecteerd. De voorrondes worden overleeft. De halve finale in Atak te Enschede werd gewonnen, waarmee de band zich plaatst voor de finale in Hedon te Zwolle. Hier belandt de band helaas buiten de top 3.

 

Het avontuur van de Oogst van Overijssel en de onverwachte finaleplaats geeft de band nog meer motivatie om door te gaan en zich te ontwikkelen. Nieuwe nummers worden gemaakt, enkele oude nummers geschrapt.

 

Begin 2009; Kleazer speelt in de voorrondes van de Grote Prijs van Twente te Almelo en plaatst zich in de finale voor deze competitie (wordt gehouden op 8 maart 2009). Verder plaatst de band zich in de finale van The Pulse Contest te Borne (23 mei zal deze plaatsvinden). De band wordt gevraagd om op 5 mei op Bevrijdingsfestival Zwolle te spelen op het Oogst podium. Met dit vooruitzicht hoopt Kleazer op een goed en druk 2009…

 

Recensies:

"…De publiekjury stemde massaal. Uiteindelijk ging bijna de helft van de stemmen naar Kleazer uit Vroomshoop dat daardoor de winnaar werd."

(Typisch Twenterand: Kleazer wint Grote Prijs van Twenterand)

 

"…de band speelt op hoog niveau en zou niet misstaan als voorprogramma van de Queens Of The Stone Age"

(Juryrapport halve finale Oogst van Overijssel)

 

"…Het komt wel vaker voor: Ineens bestijgt een band het podium, en na 4 noten weet iedereen al wat de uitslag zal zijn: zo ook tijdens deze avond in een veel te warm wordend Atak: Toen het de beurt was aan Kleazer, werd het iedereen duidelijk: Deze band gaat sowieso door."

(VPRO 3voor12, concertrecensie halve finale Oogst van Overijssel Atak Enschede)

 

"…Dan de beurt aan Kleazer. Fijne stonerrock die goed in elkaar zit, daar ben ik al vrij snel uit. Het aanwezige publiek reageert enthousiast en de band weet een beter resultaat te boeken dan hun voorgangers. Het is een band van hoog niveau…"

(VPRO 3voor12, concertrecensie Metropool Hengelo)

 

Enkele festivals waar Kleazer heeft gestaan:

- Broekrock (Broekland)

- Lil Hill (Luttenberg)

- Bosrock (Vroomshoop)

- Pedro Pico Pop (Raalte)

- Flashback Live (Vriezenveen)

- Struukenduukersfest (Strand Nulde)

- Twiegrock (Heeten)

- Dieksiepop (Haarle)

- Friends 'n Bands festival (Enschede) 2008

 

Enkele zalen waar Kleazer heeft gestaan:

- Hedon (Zwolle) Finalist Oogst van Overijssel 2008

- Atak (Enschede)

- Walhalla (Deventer)

- Why Don'tcha (Diepenheim)

- The Den (Ommen)

- Het Front (Vroomshoop) Winnaar Grote Prijs van Twenterand 2008

- Flashback (Vriezenveen) m.o.a. de Zweedse stonerrockband Dozer

- Metropool (Hengelo)

- Swingcafé de Docter (Zwolle)

- Café De Stam ( Almelo) Finalist Grote Prijs van Twente 2009

- Kulturhus (Borne) Finalist The Pulse Contest 2009

 

Muziekgenre:

Mix tussen rock, alternative, pop en stoner.

 

Kleazer is:

Berthil de Lange - zang/gitaar

Steven van Olphen - Drum

Harald de Ruiter - Gitaar/zang

Jeroen Bosch - Basgitaar

Meer over dit onderwerp:
Archief
Deel dit artikel: