Archief

Kudra Mata

Kudra Mata
Kudra Mata
"Het draait allemaal om de energie!" zegt Glenn Groeneveld, bassist van de 4 mans metalband uit Hengelo.
Het gaat hard met Kudra Mata. Na de vorming van een solide line-up in begin 2006 en de drie ijzersterke tracks van de CD "This Is My Pledge" die datzelfde jaar werd opgenomen en uitgebracht, was het meer dan tijd om het Nederlandse clubcircuit door te stuiteren...
...en met succes:
De band speelde shows op gerenomeerde podia door heel het land en won in 2007 op overtuigende wijze de Oogst van Overijssel. Inmiddels berucht om de immer energieke, strakke en intense shows wist het viertal ook te overtuigen op festivals als Bevrijdingsfestival Zwolle, Noordschok, Geuzenpop en Stonehenge. Tevens deelden ze het podium met o. a. Walls Of Jericho, Caliban, Sworn Enemy, Entombed, Textures, Volbeat, As We Fight en Born From Pain, ontvingen in 2008 een nominatie voor de SENA Performers POPnl Award, speelde daar de Melkweg plat, deed de 'Het noorden is gestoord-tour' door noord-Nederland en speelde succesvolle shows in Duitsland en Polen
Naast al dit podiumgeweld is er hard gewerkt aan nieuw materiaal voor de lang verwachte opvolger "Legacy of Persistence" die eind mei wordt gepresenteerd. Ook deze plaat zal weer bol staan van de beukende drums, moord- en hark gitaarriffs, pompende baslijnen en gruwelijk brute vocalen. De band heeft de combinatie van snelheid, melodie en lompheid verder verfijnd en dat zorgt ervoor dat het geheel naar een hoger plan wordt getild van inmiddels nationaal niveau.
"Het verschil met de vorige plaat is dat we heel veel live-ervaring hebben opgedaan. De nieuwe nummers steken beter in elkaar waardoor het er allemaal nét weer effe wat harder in beukt." vertelt gitarist Tijmen Hobbel. "We zijn met z'n allen erg gegroeid op elk denkbaar gebied. En dat hoor je geheid terug…"
Nederland heeft dus al aardig lucht gekregen van het viertal uit het oosten . Met de nieuwe plaat op zak wordt het woord nog wijdser verspreid en wordt ook de rest van Europa geïntroduceert aan de wervelwind die Kudra Mata heet.
Line-up:
Karel Lenferink - Zang
Tijmen Hobbel - Gitaar
Glenn Groeneveld - Bas
Mart Heunen - Drums

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.