Archief

The New

The New
The New
een regen van lichtvoetige mokerslagen...  melancholische gitaarpop op dubbele snelheid… droefenis klonk zelden zo uitbundig...
The New is het luidruchtige popbandje van singer-songwriter Arthur Adam. 
(Arthur Adam brak eind 2007 door met het sfeervolle album In a Cabin With, dat direct na verschijnen album van de week werd bij 3voor12, overal prachtrecensies kreeg (Volkskrant, NRC, OOR, e.v.a.) en hem de titel artiest van de week op Myspace opleverde).
The New is heel anders. Nog niet zo bekend, grossierend in melancholische gitaarpop op dubbele snelheid. Uitbundig. Binnenkort komt er een debuutplaat uit, met 10 liedjes in 27 minuten. Een voorproef is te beluisteren op www.myspace.com/overthetoppop
The New begon als duo.
Jaimy Quite (drums) en Arthur Adam ten Cate (gitaar/zang/toetsen) ontmoetten elkaar in 2004 als bandleden van Mist en vatten eind 2005 het plan op met z'n tweeën enkele van Arthur Adam's luidere composities te spelen. Arthur Adam kon niet altijd zijn beukliedjes in zijn solo-set kwijt. Jaimy kon veel van zijn uitbundige virtuoze roffels en riffs niet spelen in de subtiele luistermuziek van Mist. Samenwerken was geboden en bracht het beste in beiden naar boven. Na enkele optredens waren de verwachtingen zo hooggespannen en het enthousiasme zo groot, dat in 2006 werd besloten de studio in te gaan om een sessie op te nemen (The Green Motel in Utrecht, van In A Cabin With-producent Maarten Besseling). Ter plekke werd besloten dat het goed was: The New werd opgericht. Drie van de opgenomen liedjes werden op single gezet.
Nu is het een trio:
Sinds oktober 2007 is bassist Bart van Kuijk (heel toevallig ook ex-Mist) de gelederen komen versterken. Als maniakale tandem presenteert het trio luidruchtige popliedjes - enthousiast, verfrissend en verrassend complex. Klinkt bijvoorbeeld als een kruising tussen Motorspycho en Police, White Stripes en Muse, Soulwax en Strokes.
De debuutplaat is nu op komst. Over-de-top-pop.
Quite en Ten Cate en Van Kuijk zijn doorgewinterde muzikale jonge honden. Met Mist speelden zij samen in Mexico Spanje en Duitsland, en in Nederland in zalen als 013, het Paard, Melkweg, Paradiso en Vredenburg. Arthur Adam speelde zijn liedjes in zowat alle grote zalen en op pakweg alle grote radiozenders in Nederland.
The New bracht in eigen beheer de single Sirens uit en won daarmee de internationale competitie All Things Digital, van Airplay Direct (USA), uit meer dan 1100 inzendingen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.