Archief

Noir

Noir
Noir
De basis van de band begon in 2005 in een vervallen woonboerderij, die omgebouwd werd tot een waar muzikantenparadijs. Wanneer Douwe (gitaar), Mark (drums) en Frank (bas) later naar de stad Groningen verhuizen, vinden zij Nikky (zang) en de band is compleet. Ze willen muziek maken, zonder van te voren een bepaalde stijl te kiezen. De band betreedt hiermee een muzikaal pad, zonder beperkt te worden door de muzikale hokjescultuur. De uitkomst van dit proces is het beste te omschrijven als een unieke meeslepende mengeling van verschillende muziekstijlen.
Vanaf oktober 2006 beginnen ze met optreden en in maart 2007 is de eerste officiële demo uitgebracht getiteld "Under Different Angles." In Augustus 2007 gaat Noir opnieuw de studio in, ditmaal in Duitsland, voor de opnames van de EP "A Glimpse Of Perfection". Deze plaat is eind januari 2008 na een zeer geslaagde EP-releaseparty in VERA Groningen, uitgebracht.
Op dit moment heeft Noir net een tour door Noord-Nederland achter de rug. Bovendien is Noir's eerste live DVD kortgeleden uitgebracht, opgenomen met 5 camera's tijdens de EP release show in de Vera, Groningen. Daarnaast gaat de band nummers schrijven voor de eerste full-length cd.

Highlights:

Winnaar Groninger Popprijs '07
Optreden Eurosonic '08
EP-presentatie Vera Groningen '08
Finalist "Deal band contest '08"
Tweede plaats finale Talentenjacht "Rode Oortjes Festival '07"
Tweede plaats Metal Battle Provincies Groningen/Flevoland '07"
 

Musicfrom.nl:

Het ene moment is Noir zo zwart als de nacht en het andere moment lijkt de zon weer even door te breken. Knap, origineel en zeer indrukwekkend! Afgaande op dit uitstekende optreden op EuroSonic is Noir duidelijk klaar voor het grotere werk.

Rockportaal.nl:

Loodzwaar, beukend. Strakke riffs die soms hypnotisch zijn, dan weer opwindend. Een eigen soort melodieusheid. Een zanger die erg mooi kan zingen, raad weet met wat bijna spoken lijkt en zelfs kan schreeuwen als een idioot. Neem de derde en laatste track waarop zanger Nikky klinkt als een gevaarlijke gek. Wat mij betreft de ontdekking van het jaar, en dat gewoon uit ons eigen land!

Aardschok:

De muzikanten klinken goed op elkaar ingespeeld. Het nummer "Betraying my sweet religion" viel bij mij erg goed in de smaak, uiteraard is dit persoonlijk, maar ik denk dat als de heren hiermee doorgaan, dat ze vast en zeker meer mensen weten te charmeren.

Vera, Club for the International Pop UnderGround:

Deze band moet gaan toeren tot ze erbij neervallen en kan gaan groeien tot een serieuze kracht in deze hoek van de popmuziek.

Lords Of Metal:

De kwaliteit van deze demo is uitmuntend en kan naar mijn idee al als een eerste succes bestempeld worden. Helaas heeft Noir alleen optredens in het noorden van het land gepland, dus ik hoop dat ze snel een bezoek aan het zuiden zullen gaan brengen. Welke (Nederlandse) formatie wil Noir steunen en ze op een clubtour meenemen om ze de verdiende bekendheid te geven?

LiveXS:

De composities zijn erg mooi in balans. Fans van moderne progressieve rock zullen zich zeker kunnen vinden in het door Noir gebodene.

Metalfan.nl:

Deze mini-cd maakt in ieder geval een goede indruk op mij. Noir bouwt al een kleine vier jaar aan de weg, en ze hebben met A Glimpse Of Perfection de juiste route gevonden. Wat mijn betreft mogen ze snel met een full-length album aankomen. Want wat de titel al suggereert, is dit een kleine glimp van perfectie.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.