Archief

Sold

Sold
Sold
In het voormalige Café Dekker te Nieuw Bergen, thans De 3 Rheeën geheten, liggen de fundamenten van Sold. Een gezamenlijke voorliefde voor bluesrock is de kracht die Jan-Willem, Fred en Gunnar (die de band in 2003 verlaat) doet besluiten hun gedeelde passie samen te bundelen. Drummer Ruud, voormalig collega van Jan-Willem bij de band Use No Hooks, vormde al spoedig de basis van de ritmesectie. Na de toevoeging van bassist Joris is de formatie helemaal rond.
Onder de naam U-turn wordt er in enkele maanden tijd gerepeteerd voor een avondvullende bluesrock covermuziek zodat een koude decemberavond in het jaar 2000 het fraaie décor voor de vuurdoop vormt: het spetterende debuutoptreden dat plaatsvindt in een bomvol en dampend Café Dekker.
Maar de ambities van de band reiken duidelijk verder dan enkel het spelen van covers. Deze dadendrang wordt onderstreept door de teksten en muziek die geschreven worden door zanger Fred Fransen. Definitieve arrangementen voor de geschreven nummers worden samen met de andere bandleden tijdens de oefensessies gevonden. Het klinkende resultaat hiervan is duidelijk hoorbaar in diamantjes als "Praise Our Legislation", "Run to Toronto" en "Really".
Na een aantal optredens ontstaat het idee om een mix van eigen nummers en covers uit te brengen op CD; op 15 oktober 2002 vinden derhalve deze opnames plaats in het bijzijn van publiek. Tegelijk met het uitbrengen van dit demoalbum werd de nieuwe fase in het bestaan van de band ingeluid met een naamswijziging. De naam U-turn wordt op sterk water gezet en sindsdien gaan deze muzikanten gezamenlijk door het leven onder de korte en pakkende naam >Sold 

In 2005 viert de band haar eerste lustrum. Dit wordt gevierd met het uitbrengen van het album "For Sale". Op dit album staan de beste nummers uit het eigen werk van >SOLDSOLD< laat zich hier van haar bekende rockende zijde zien, maar schuwt ook ingetogen nummers niet.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.