Archief

Bernard Brogue

Bernard Brogue
Bernard Brogue
Bernard Brogue behoort tot de Britse school singer-songwriters, zoals John Martyn, Nick Drake en Luka Bloom, die kwa stijl niet in een hokje te passen zijn. Een eclecticus bij wie naast folk ook rock en jazzinvloeden hoorbaar zijn.
Bernard toert al jaren ook in Schotland. In 1996 wordt zijn song 'Down River' als tweede beste song van de gerenommeerde singer/songwriterwedstrijd van het Edinburgh InternationalFestival gekozen. 'Down River' verschijnt later op zijn debuut-CD 'Birdwatching' ,welke in 1999 verschijnt. In Edinburgh is hij dan tijdens genoemde festival tevens gevraagd om in 1997 een aantal solo-optredens te doen in Londen en wordt warm onthaalt in de legendarische folkclubs in Soho (Bunjies, The 12 Bar).
Vanaf najaar 2001 speelt hij met een nieuwe band bestaande uit Tom Janssen, fretless bass en keyboards en Vincent Gal op slagwerk.
De eind 2006 verschenen CD 'Escape the day' is opgenomen met deze muzikanten en waarbij Kaz Lux (ex-Brainbox) gastvocalen verzorgt op een van de songs. "Escape the day" is een zinnetje uit de song "Dream away" en verwijst naar de behoefte te ontsnappen aan het weerbarstige leven van alle dag, het verlangen, de romantiek en de nacht als symbool voor de schaduwzijde van het bestaan.
Begin december 2006 is de single 'Not before Christmas' voor het eerst verschenen, 'Ga niet weg met de kerst', is het thema van deze mooie melancholieke tegenhanger van de bekende jubelende kersthits die door diverse regionale omroepen rond de kerstdagen gedraaid is. Elke maand december wordt deze single gepromoot en is o.a. gedraaid door de Wereldomroep. Intussen doet Bernard, zowel solo als met band, optredens in het hele land en in Schotland en werkt aan nieuw materiaal voor zijn volgende CD.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.