Archief

The Nightfall Project

The Nightfall Project
The Nightfall Project
Ongeveer vier jaar geleden heeft the Nightfall Project voeten in de aarde gezet. Thijs van Menen (zanger en gitarist), Bart van der Salm (pianist en hammondorgel), Teun van der Salm (drum en percussie) en Lex Horst (bassist) zijn deze mannen achter deze band.
"De betekenis van the Nightfall Project heeft een directe link met het vallen van de nacht. Rond de avondschemering zijn er minder visuele prikkels. Je hoeft dan niet meer te opereren in het maatschappelijke keurslijf, en je stelt je open om echt te luisteren en te voelen. "Project" heeft betrekking op de vorm van nummers die niet vast maar organisch zijn. Dit zonder de basis van het nummer uit het oog te verliezen", aldus Thijs.
The Nightfall Project heeft inmiddels de tweede cd "Mysteries of the Mind" uitgebracht. Na een jaar intensief samenwerken, vele optredens (o.a. Eurosonic/Noorderslag) en het meeliften op de naam "Winnaar Popprijs Drenthe Rocks 2008" is de groep gegroeid tot een stevige akoestische rockband. De muziek van the Nightfall Project valt te plaatsen in het genre "Unamit". Unamit staat voor een unificatie van muzikale stijlen. Alle mogelijke muzikale invloeden kunnen worden verwerkt in onconventionele songstructuren. De hokjes waarin muziek om commerciële redenen vaak worden ingedeeld verdwijnen, en het gevoel van vrijheid en creativiteit worden niet langer beteugeld. Deze zoektocht naar het onbekende staat centraal, en er ontstaan muziekstukken die niemand van tevoren voor ogen hadden. Deze manier van muziek maken draagt bij aan onverwachte wendingen, muzikale verassingen en het betreden van ongebaande paden. De rijkdom van al deze muzikale lagen brengt de luisteraar op een plek waar hij nog niet eerder is geweest.
Door alle verschillende muzikale achtergronden van de bandleden wordt deze synergie alleen maar versterkt. Teun is Pop/Rock georienteerd, Bart heeft een klassieke piano- achtergrond, terwijl Lex uit de Blues/Jazz hoek komt. Daarbij heeft Thijs met Arabische invloeden op akoestische gitaar en zang de basis gelegd voor de nummers van "Mysteries of the Mind". Kortom; the Nightfall Project brengt een compromisloos frisse visie op de hedendaagse popmuziek.
Wapenfeiten: Contactgegevens:
- Winnaar Drentse Popprijs 2008
- Eurosonic 2009
- Bevrijdingsfestival Assen 2008 & 2009
- Melkweg 2009

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.